Analitički DNA laboratorij

Razvojem genetike otkriveno je da geni nose vrlo korisne informacije za život čovjeka. Vjerojatno najvažnija primjena znanja o genima je u medicini gdje su geni našli svoju ulogu u očuvanju i vraćanju zdravlja. Analizom gena moguće je ne samo otkriti već postojeće bolesti, nego i utvrditi postoji li predispozicija za razvoj neke bolesti. Nova istraživanja pokazuju da naš genski ustroj određuje i koja nam prehrana odgovara te na koji način bismo trebali vježbati. Stoga poznavanje vlastitih gena može pomoći u prevenciji bolesti, u određivanju vlastitog stila života, u boljem poznavanju vlastitog tijela i donošenju nekih važnih životnih odluka.

Genos DNA laboratorij ima moderan i stručan DNA laboratorij u kojem na brz i povjerljiv način možete doći do traženih informacija – od spola nerođenog djeteta, otkrivanja kromosomskih poremećaja do saznanja o riziku za nastanak krvnog ugruška.

Prateći domaće i svjetske potrebe i trendove, svoju ponudu stalno obogaćujemo novim DNA analizama i uvodimo najnovije tehnologije dijagnosticiranja. U tom smislu, Analitički DNA laboratorij isto tako nudi analizu animalne DNA, točnije utvrđivanje spola ptica.


Povjerljivost podataka: Rezultati svakog provedenog testiranja su strogo povjerljivi i izdaju se samo naručitelju testa odnosno osobi koju je naručitelj naveo u potpisanoj narudžbenici. Biološki uzorci dostavljeni na analizu DNA uništavaju se samim postupkom analize, a svi računalni zapisi brišu se 6 mjeseci nakon izdavanja rezultata. Kopija izdanog nalaza može se zatražiti unutar 6 mjeseci od izdavanja rezultata isključivo uz osobni pisani zahtjev naručitelja analize.

Opće upute za prikupljanje i čuvanje uzoraka za analizu DNA nalaze se ovdje.