GENDog test

Utvrđivanje porijekla pasa analizom DNA

DNA laboratorij tvrtke Genos nudi mogućnost analize DNA u svrhu certificiranja pasa (19 DNA biljega validiranih za primjenu u forezici). Ova suvremena analiza je najpouzdanija metoda za dokazivanje identiteta i roditeljstva psa.


Za provedbu ove analize odlučit čete se ukoliko: 

  • imate sumnje oko podrijetla Vašeg psa
  • želite dokaze o rodovnici i podrijetlu psa
  • uzgajivač ste i imate sumnje glede očinstva u leglu
  • želite imati trajni dokaz identiteta Vašeg psa u slučaju da se izgubi ili bude ukraden

Nalazi laboratorija Genos za DNA analize pasa priznati su od strane Hrvatskog kinološkog saveza (odluka o tome dostupna je ovdje).
Analiza animalne DNA svoju primjenu nalazi i u sudskom veterinarstvu koja ima za cilj pomoći u rješavanju svih spornih slučajeva vezanih za životinje i životinjske proizvode. Genos  je stoga ostvario suradnju sa  (Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).


Brza i jednostavna metoda

Vaš veterinar ili Vi sami možete uzeti uzorak za DNA analizu. Sve što je potrebno učiniti je izuzeti uzorak bukalne sluznice (bris sluznice usne šupljine) psa kojeg želite testirati, korištenjem Setovi za uzimanje uzoraka. Metoda uzimanja uzoraka je brza, jednostavna i potpuno bezbolna za Vašeg ljubimca.

Uzorak pošaljite u DNA u laboratorij tvrtke Genos d.o.o. i naručite DNA analizu kako biste dobili potpuno pouzdane podatke o DNA profilu ili roditeljstvu za Vašeg ljubimca.


Vrsta analize

dokazivanje roditeljstva (1 potencijalni roditelj i potomak) 1.200,00 kn
dodatni uzorak    300,00 kn
utvrđivanje DNA profila (certifikat)*    800,00 kn
*Navedena cijena odnosi se na 1 uzorak.
Cijene uključuju PDV.

Narudžbenica za GENDog DNA test nalazi se ovdje.

Cjenik možete pogledati ovdje.