Genos je predstavljen kao prvi privatni DNA laboratorij u široj regiji i jedna od vodećih znanstvenih instucija u Hrvatskoj koja zapošljava deset doktora znanosti i devet doktoranata.

Na prigodnoj svečanosti povodom Dana državnosti, predsjednik Republike Ivo Josipović dodijelio je u srijedu u Zagrebu 11 odlikovanja istaknutim pojedincima, tvrtkama i udrugama za osobite zasluge i doprinose. U nazočnosti predstavnika najviših državnih tijela, veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj, predstavnika gospodarskih, znanstvenih, kulturnih i sportskih organizacije te poglavara vjerskih zajednica, Josipović je na svečanosti u zagrebačkom HNK svima čestitao Dan državnosti i istaknuo da se s ponosom sjećamo saborske odluke o samostalnosti i suverenosti Hrvatske od prije 23 godine.

Odlikovanja su primili razvodnik Ivan Gagić, glazbeni dvojac 2Cellos, gospodarstvenik Ante Mandić, biologinja Iva Tolić, inovator Mate Rimac, sportaš Ivan Mikulić, poljoprivrednica Martina Petrović, povjesničarka umjetnosti Vera Horvat Pintarić, DNA laboratorij Genos d.o.o., metalni obrt “Josip Pleško” i splitska Udruga MoST.

Genos je predstavljen kao prvi privatni DNA laboratorij u široj regiji i jedna od vodećih znanstvenih institucija u Hrvatskoj koji zapošljava deset doktora znanosti i devet doktoranata.

Fotografija: Ured predsjednika RH/Domagoj Opačak